Orientačná ponuka


Domov pri kríži
 
 


Cesta: Titulka

Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)...(Rozšírené vyhľadávanie)

 

Očkovanie proti ochoreniu COVID-19

ockovanie v Domove
Seniori patria medzi rizikovú skupinu a najviac ohrozenú časť bežnej populácie, preto očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v ich prípade je nesmierne dôležitým krokom.
 

 
 
Od začiatku vypuknutia pandémie sme robili všetko preto, aby sme čo najviac ochránili našich obyvateľov a zamestnancov a bojovali sme všetkými dostupnými nástrojmi, ktoré sme mohli využiť. Rezort Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s rezortom zdravotníctva spustil pilotné očkovanie v zariadeniach sociálnych služieb.
Po zdravotníckom personáli v nemocniciach sme sa aj my, domovy sociálnych služieb, dostali na rad, a tak sa naši obyvatelia mohli dať zaočkovať spoločne aj so zamestnancami, ktorí sa o nich nepretržite starajú. Na základe usmernenia MPSVR SR a MZ SR sme dňa 27.1.2021 zaslali na MPSVR, odbor krízového manažmentu a bezpečnosti, v predpísanej elektronickej forme Požiadavku na vykonanie skupinového očkovania výjazdovou očkovacou službou (VOS).
V spolupráci s našim zriaďovateľom, Magistrátom hl. mesta SR Bratislavy, sa nám podarilo zabezpečiť dohodu s Univerzitnou nemocnicou s poliklinikou MILOSRDNÍ BRATIA, s. r. o. v Bratislave o poskytnutí výjazdového očkovacieho tímu. Každý náš obyvateľ bol vopred informovaný o očkovaní, rovnako každý rodinný príslušník a musel vyjadriť svoj súhlas alebo nesúhlas. Vyjadrenie k očkovaniu museli vydať aj všeobecní lekári prijímateľov sociálnych služieb.
Po splnení všetkých kritérií sme začali očkovanie, ktoré realizovala výjazdová očkovacia služba už zo spomínanej Univerzitnej nemocnice s poliklinikou MILOSRDNÍ BRATIA, s. r. o. v Bratislave, ktorá obyvateľov a zamestnancov v našom zariadení zaočkovala vakcínou Pfizer/BioNTech. Očkovanie prebiehalo v 2 fázach, prvá skupina obyvateľov a zamestnancov bola zaočkovaná 1. vakcínou dňa 24.2.2021, 2. vakcínou dňa 24.3.2021.
Druhá fáza očkovania sa začala dňa 31.3.2021, 2. očkovanie by malo prebehnúť 28.4.2021.Naďalej budeme venovať veľkú pozornosť pri očkovaní tým obyvateľom, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a nemohli sa dať zaočkovať, ako aj novým obyvateľom.

Veľmi nám záleží na tom, aby sme dosiahli čo najväčšie percento v zaočkovanosti v našom zariadení. Očkovanie znamená spôsob prevencie, ktorého hlavnou úlohou je chrániť ľudské zdravie.

ockovanie v Domove ockovanie v Domoveockovanie v Domoveockovanie v Domove
 
Kontakt: Web redaktor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.4.2021 / 19.4.2021

 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


web & design , redakčný systém | Prihlásiť sa | O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies