Orientačná ponuka


Domov pri kríži
 
 


Cesta: Titulka > Galéria > Podujatia 2016

Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)...(Rozšírené vyhľadávanie)

 

Aranžovanie hyaciantov do dekoračných kvetináčov

Aranžovanie hyacintov
Vo štvrtok 25.2.2016 sme na poobednej aktivite s názvom Aranžovanie, zdobili hyaciant do dekoračných prútených košíkov a kvetináčov. Našim obyvateľkám práca tohto charakteru prospieva a s nadšením vytvárajú nové a nové variácie.

Práca so živým materiálom je úplne iná, je zaujímavá a vplýva na nás nielen cez dotyk ale aj cez vôňu, farby a podporuje abstraktné myslenie a tvorivosť.

 
 

Populárne sú hyacinty všetkých farieb, obľube sa tešia odtiene bielej, broskyňovej, pomarančovej, lososovej, fialovej či levanduľovej. Divo rastúce hyacinty pochádzajú z oblastí Turecka a Blízkeho východu, poznali ich aj starí Gréci a Rimania. Omamnej vôni hyacintov vzdali hold grécky básnik Homér i rímsky poet Virgil. Dlhé obdobie nebolo o nich počuť. Zmenilo sa to až v roku 1573 vďaka nemeckému lekárovi L. Rauwolfovi, ktorý ich objavil v Turecku. Od druhej polovice 16. storočia sa začali pestovať komerčne. Aktuálne sú pre obchodné účely produkované najmä v Holandsku a Veľkej Británii. Hyacinty kvitnú v mesiacoch apríl až máj. Dôležitá je starostlivosť po odkvitnutí – zvyšky odkvitnutých kvetov odstránime. Ak tak neurobíme, vzniknú semienka a cibuľka zbytočne stráca živiny, ktoré si mohla ušetriť do budúceho roku. Zožltnuté listy a stonka sú znakom, že je potrebné odstrániť aj nadzemnú časť (ak neodpadne sama).

 
 
 
 

Kontext

Umiestnenie: Galérie > Podujatia 2016 > Aranžovanie hyaciantov do dekoračných kvetináčov

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


web & design , redakčný systém | Prihlásiť sa | O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies